Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuw avontuur - Ik ga vloggen!

En daar zat ik dan, op de bank, camera staat voor mijn neus, op twee op elkaar gestapelde krukken die dienen als statief en dan ga je tegen jezelf praten xD


Ik kan vertellen het voelt in het begin heel vreemd. Ik was op van de zenuwen en ik zag mijn zenuwtrekjes terug tijdens het monteren. Maar ik vind het ook onwijs leuk! Ik heb op een grafische en creatieve middelbare school gezeten en dit bracht me ook wel weer terug naar die tijd. Al maakten we toen geen vlog filmpjes xD


Waarom ben ik begonnen met vloggen? Geïnspireerd door onder andere Sugaridoo waar ik al een paar keer bij de 'Let's craft together' ochtend ben geweest en de leuke filmpjes die zij maakt. We hebben het er een keer over gehad dat ik zei wat heb ik nou te laten zien? Waarop Irene zei dat zoveel mensen gewoon hun dagelijks leven laten zien dus waarom niet? Ik heb er weken mee rond gelopen en over nagedacht en heb een tijdje terug gewoon de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan zitten en filmen voor een introductie. Twee dagen later zat ik al voor de tweede keer een filmpje op te nemen xD


Er zijn nu twee filmpjes helemaal klaar en manlief heeft de filmpjes bekeken. Ook de ruwe materialen heeft hij bekeken. Ik vond het doodeng om te laten zien xD Ik vroeg hoe hij het vond, of ik mezelf een beetje was. Ja zei hij, en lekker chaotisch xD


Morgenochtend komt de eerste vlog online en ik vind het reuze spannend! Kijk je morgen mee? En laat je weten wat je ervan vindt? En als je als eerste op de hoogte wilt zijn dat er een nieuw filmpje online staat kan je je het best even abonneren op mijn kanaal :-) Hij is nu nogal leeg maar daar komt verandering in ;-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Leuk! En dat lijkt me inderdaad best spannend. Ik denk er ook over en twijfel vreselijk. Ik ga dus even kijken hoe jij dat doet. De kunst afkijken :-)
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh spannend.. Hetis ook zo raar he om jezelf te zien en vooral om te horen.. Ik heb ooit een fimpje gemaakt voor op mijn blog, ahum orige week nog maar dan kom ik zelf niet in beeld, dat is dan anders.. Ik ben benieuwd dus ga zeker kijken...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch cowl + tutorial

Ik noemde de cowl al in mn laatste blog over mn granny deken, maar hier is hij dan echt; het blogje over de moss stitch cowl!
Hij is warm, zit fijn om mijn nek en voelt soepel aan. Ik vind hem helemaal leuk geworden door alle kleuren die erin zitten en de verschillende kleurcombinatie's die in de cowl zijn gekomen.

I mentioned the cowl in my latest blog about my granny blanket, but here he is; the blog about the moss stitch cowl!
It's warm, comforting and feels lovely. I love it because of the different colors I used and the different color combinations that I crocheted.


Ook een moss stitch cowl haken? Hier volgt het patroon:

Gebruik garen naar keuze in verschillende kleuren en een haaknaald iets dikker dan op het etiket vermeld staat.

- haak een even aantal lossen en sluit de ring met 1 halve vaste in de 1e losse
- haak 2 lossen, sla 1 losse over en haak 1 vaste in de volgende losse, *haak 1 losse, sla 1 losse over en sla een vaste in de volgende losse herhaal vanaf * tot het e…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)