Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuw avontuur - Ik ga vloggen!

En daar zat ik dan, op de bank, camera staat voor mijn neus, op twee op elkaar gestapelde krukken die dienen als statief en dan ga je tegen jezelf praten xD


Ik kan vertellen het voelt in het begin heel vreemd. Ik was op van de zenuwen en ik zag mijn zenuwtrekjes terug tijdens het monteren. Maar ik vind het ook onwijs leuk! Ik heb op een grafische en creatieve middelbare school gezeten en dit bracht me ook wel weer terug naar die tijd. Al maakten we toen geen vlog filmpjes xD


Waarom ben ik begonnen met vloggen? Geïnspireerd door onder andere Sugaridoo waar ik al een paar keer bij de 'Let's craft together' ochtend ben geweest en de leuke filmpjes die zij maakt. We hebben het er een keer over gehad dat ik zei wat heb ik nou te laten zien? Waarop Irene zei dat zoveel mensen gewoon hun dagelijks leven laten zien dus waarom niet? Ik heb er weken mee rond gelopen en over nagedacht en heb een tijdje terug gewoon de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan zitten en filmen voor een introductie. Twee dagen later zat ik al voor de tweede keer een filmpje op te nemen xD


Er zijn nu twee filmpjes helemaal klaar en manlief heeft de filmpjes bekeken. Ook de ruwe materialen heeft hij bekeken. Ik vond het doodeng om te laten zien xD Ik vroeg hoe hij het vond, of ik mezelf een beetje was. Ja zei hij, en lekker chaotisch xD


Morgenochtend komt de eerste vlog online en ik vind het reuze spannend! Kijk je morgen mee? En laat je weten wat je ervan vindt? En als je als eerste op de hoogte wilt zijn dat er een nieuw filmpje online staat kan je je het best even abonneren op mijn kanaal :-) Hij is nu nogal leeg maar daar komt verandering in ;-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Leuk! En dat lijkt me inderdaad best spannend. Ik denk er ook over en twijfel vreselijk. Ik ga dus even kijken hoe jij dat doet. De kunst afkijken :-)
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh spannend.. Hetis ook zo raar he om jezelf te zien en vooral om te horen.. Ik heb ooit een fimpje gemaakt voor op mijn blog, ahum orige week nog maar dan kom ik zelf niet in beeld, dat is dan anders.. Ik ben benieuwd dus ga zeker kijken...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Professor Perkamentus

Hier liet ik al een deel van hem zien, professor Perkamentus. Nu is hij klaar en ik vind de hele Harry Potter deken zo gaaf worden!


Ik ben nu ongeveer op de helft van de deken. Er komen nog 3 blokken, een banner boven en beneden en een rand om hem af te maken. Er valt nog genoeg aan te haken dus ;-)


Het patroon van professor Perkamentus is van CraftyRidge en vind je hier. De rest van de blokken die ik heb gehaakt zijn ook op haar site te vinden :-)

Liefs,
Mriek

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…