Doorgaan naar hoofdcontent

Annie Sloan workshop

Mijn moeder had mij en mijn schoonzus uitgenodigd om een Annie Sloan workshop te volgen en 3 weken geleden was het zo ver. Helaas kon mijn moeder toch niet mee omdat ze ziek was, dus ging de moeder van mijn schoonzus mee naar Brocanterie Maria in Den Haag.


We begonnen met een uitgebreide high tea en kregen uitleg over de Annie Sloan verf, want het leuke is dat je je meubel niet hoeft te schuren of te gronden!


Er waren verschillende meubeltjes waar uit gekozen kon worden om te verven, als er meerdere gegadigden waren werd er geloot. Ik ging niet met mijn nummer 1 aan de slag, maar het resultaat is best leuk geworden!


Eerst ging er een laag verf in de kleur naar keuze overheen en daarna moest hij drogen. Bij de workshop deden we dit door tijd gebrek met een fohn, maar thuis hoef je dit natuurlijk niet te doen. De verf droogt ook als een speer. Laag 2 mocht ik een stuk dikker doen want ik was te zuinig geweest. Je moet ook niet steeds weer opnieuw over je geverfde stuk heengaan als het nog niet droog is, dan haal je de verf juist weer weg, dat was wel wennen.


Na twee lagen verf ging ik hem bij schuren om hem een 'oud' effect te geven, daarna nog met een speciale verf (weet even niet meer wat) een nog verwassener effect gegeven en daarna is hij ingewaxt.


En toen was hij klaar en ging ik met een krukje naar huis!


Maar blauw is toch helemaal geen kleur voor jou? Dat klopt, ik heb hem voor mijn moeder gemaakt omdat ze er niet bij kon zijn en mijn moeder houdt van deze kleur blauw :-D Hij komt snel jou kant op mam!

Liefs,
Mriek

Reacties

  1. Wat mooi gedaan en super lief dat je dat voor je moeder doet.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wax wat je er na de tijd op doet om de verf er op telaten blijven anders zou het er zo weer af gaan. Ik heb al meer met deze verf gedaan, het is bijna verslavend als je er eenmaal aan begint.. hihihihi, Je tafeltje is erg mooi geworden.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Cadeauzak

Vorig jaar was onze eerste Sinterklaas met de kleine meid erbij. Twee maanden oud dus ze snapte er nog geen drol van, maar ik wilde het niet voorbij laten gaan, dus Sint en zijn Pieten kwamen cadeautjes langsbrengen op pakjesavond.

Ze hadden niet een gewone jute zak mee, maar een speciale. Van fleece gemaakt met een gehaakt zakje voorop waar plek was voor een gedicht.  Het idee kreeg ik van ByClaire, die een paar jaar geleden haar eigen Sinterklaas zakken maakte :-)
Liefs,
Mriek

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Ik ga het anders doen

Hallo lieve lezers bij made by Mriek :-)

Het is wat stil geweest de laatste week, hier op mijn blog, maar ook op Youtube, Instagram en Facebook. Dat is natuurlijk niet zomaar, ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever (jeeeey!) en hierdoor staat made by Mriek even op een wat lager pitje.

De eerste weken probeerde ik gewoon door te gaan met 2 blogs en 2 vlogs per week, maar ik hou zo geen haaktijd meer over en dat is toch wat ik het liefste doe, lekker haken :-) En als ik niet haak heb ik jullie ook niks nieuws te vertellen of te laten zien, dan worden mijn blogs en vlogs wel een hele saaie bedoeling xD

Dus heb ik besloten om nog 1 keer per week een vlog online te zetten (op zondag, vandaag dus :-D) en 1 keer per week te bloggen op donderdag. Zo kan je lekker verspreid in de week iig iets van mij online vinden ;-)


Deze week heb ik lekker gewerkt aan het blok van Perkamentus voor mijn Harry Potter deken. Als hij af is volgt er een blog :-)


Geniet van de vlog van vandaag! Ik ben …