Doorgaan naar hoofdcontent

Annie Sloan workshop

Mijn moeder had mij en mijn schoonzus uitgenodigd om een Annie Sloan workshop te volgen en 3 weken geleden was het zo ver. Helaas kon mijn moeder toch niet mee omdat ze ziek was, dus ging de moeder van mijn schoonzus mee naar Brocanterie Maria in Den Haag.


We begonnen met een uitgebreide high tea en kregen uitleg over de Annie Sloan verf, want het leuke is dat je je meubel niet hoeft te schuren of te gronden!


Er waren verschillende meubeltjes waar uit gekozen kon worden om te verven, als er meerdere gegadigden waren werd er geloot. Ik ging niet met mijn nummer 1 aan de slag, maar het resultaat is best leuk geworden!


Eerst ging er een laag verf in de kleur naar keuze overheen en daarna moest hij drogen. Bij de workshop deden we dit door tijd gebrek met een fohn, maar thuis hoef je dit natuurlijk niet te doen. De verf droogt ook als een speer. Laag 2 mocht ik een stuk dikker doen want ik was te zuinig geweest. Je moet ook niet steeds weer opnieuw over je geverfde stuk heengaan als het nog niet droog is, dan haal je de verf juist weer weg, dat was wel wennen.


Na twee lagen verf ging ik hem bij schuren om hem een 'oud' effect te geven, daarna nog met een speciale verf (weet even niet meer wat) een nog verwassener effect gegeven en daarna is hij ingewaxt.


En toen was hij klaar en ging ik met een krukje naar huis!


Maar blauw is toch helemaal geen kleur voor jou? Dat klopt, ik heb hem voor mijn moeder gemaakt omdat ze er niet bij kon zijn en mijn moeder houdt van deze kleur blauw :-D Hij komt snel jou kant op mam!

Liefs,
Mriek

Reacties

  1. Wat mooi gedaan en super lief dat je dat voor je moeder doet.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wax wat je er na de tijd op doet om de verf er op telaten blijven anders zou het er zo weer af gaan. Ik heb al meer met deze verf gedaan, het is bijna verslavend als je er eenmaal aan begint.. hihihihi, Je tafeltje is erg mooi geworden.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…