Doorgaan naar hoofdcontent

KreaDoe 2017


Gister was het zo ver, ik ging naar de KreaDoe in Utrecht!


Ik reisde lekker ontspannen met de trein. Zo kon ik nog even rustig wakker worden en verder haken aan een wip :-)


Bij de Jaarbeurs aangekomen mocht ik mij melden in de Perskamer omdat ik samenwerkte met de KreaDoe als blogger/vlogger. Ik kreeg het blogger/vlogger t-shirt aan en ik mocht de beurs op. Ik stond netjes als iedereen te wachten in de rij tot de deuren opengingen, wat was het druk! Maar zodra de deuren opengingen verspreidde de massa zich al snel over de beurs :-)


Ik liep meteen door naar de achterste hal, daar is het dan nog lekker rustig en kan je rustig snuffelen en praatjes maken met iedereen. Erg gezellig :-D


Van de KreaDoe mocht ik ook een workshop volgen, ik koos voor de workshop slagletter techniek bij slagletterplaatjes.com. Ik maakte er gister op de KreaDoe een blog over, die vind je hier.


Ik was niet de enige blogger/vlogger gister op de KreaDoe, Marguerita van Marstyle was er ook. We wisselden elkaar af op de blogger/vlogger spot en zij schreef een mooie uitgebreide blog over haar dag. Leuk om te zien dat zij hele andere dingen heeft gedaan en gezien dan ik :-D


Erg leuk dit jaar vond ik Koffie en Wol TV Live op de KreaDoe. Elk uur (!) hield Saskia een interview met bekende haaksterren zoals DenDennis, ByClaire, Annemarie Arts (op de foto hierboven) en vele anderen. Erg leuk om er zo bij te zijn in hun kleine open studio :-D


Ik heb onwijs veel gezien, veel mensen gesproken, veel gelopen en veel gefilmd :-D Ik ben ook meer bezig geweest met filmen dan met foto's maken als ik heel eerlijk ben xD Hieronder vindt je mijn vlog :-D


Aan het eind van de middag merkte ik wel dat ik als blogger/vlogger de dag anders had beleefd dan voorgaande jaren. Je bent in je achterhoofd toch steeds bezig met je blog/vlog en minder met het genieten van de dag. Maar ik ben wel weer een mooie ervaring rijker en heb hierdoor ook zeker niet minder genoten!


Ik ben vooral blij met een aantal goede gesprekken die ik heb gehad. Onderweg terug in de trein heb ik meteen de plannen opgeschreven in mijn notebook die ik bij me had zodat ik ze niet kon vergeten. Spannende dingen waar ik onwijs veel zin in heb! Waar een dagje KreaDoe al niet goed voor is ;-D

Liefs,
Mriek

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.