Doorgaan naar hoofdcontent

KreaDoe 2017


Gister was het zo ver, ik ging naar de KreaDoe in Utrecht!


Ik reisde lekker ontspannen met de trein. Zo kon ik nog even rustig wakker worden en verder haken aan een wip :-)


Bij de Jaarbeurs aangekomen mocht ik mij melden in de Perskamer omdat ik samenwerkte met de KreaDoe als blogger/vlogger. Ik kreeg het blogger/vlogger t-shirt aan en ik mocht de beurs op. Ik stond netjes als iedereen te wachten in de rij tot de deuren opengingen, wat was het druk! Maar zodra de deuren opengingen verspreidde de massa zich al snel over de beurs :-)


Ik liep meteen door naar de achterste hal, daar is het dan nog lekker rustig en kan je rustig snuffelen en praatjes maken met iedereen. Erg gezellig :-D


Van de KreaDoe mocht ik ook een workshop volgen, ik koos voor de workshop slagletter techniek bij slagletterplaatjes.com. Ik maakte er gister op de KreaDoe een blog over, die vind je hier.


Ik was niet de enige blogger/vlogger gister op de KreaDoe, Marguerita van Marstyle was er ook. We wisselden elkaar af op de blogger/vlogger spot en zij schreef een mooie uitgebreide blog over haar dag. Leuk om te zien dat zij hele andere dingen heeft gedaan en gezien dan ik :-D


Erg leuk dit jaar vond ik Koffie en Wol TV Live op de KreaDoe. Elk uur (!) hield Saskia een interview met bekende haaksterren zoals DenDennis, ByClaire, Annemarie Arts (op de foto hierboven) en vele anderen. Erg leuk om er zo bij te zijn in hun kleine open studio :-D


Ik heb onwijs veel gezien, veel mensen gesproken, veel gelopen en veel gefilmd :-D Ik ben ook meer bezig geweest met filmen dan met foto's maken als ik heel eerlijk ben xD Hieronder vindt je mijn vlog :-D


Aan het eind van de middag merkte ik wel dat ik als blogger/vlogger de dag anders had beleefd dan voorgaande jaren. Je bent in je achterhoofd toch steeds bezig met je blog/vlog en minder met het genieten van de dag. Maar ik ben wel weer een mooie ervaring rijker en heb hierdoor ook zeker niet minder genoten!


Ik ben vooral blij met een aantal goede gesprekken die ik heb gehad. Onderweg terug in de trein heb ik meteen de plannen opgeschreven in mijn notebook die ik bij me had zodat ik ze niet kon vergeten. Spannende dingen waar ik onwijs veel zin in heb! Waar een dagje KreaDoe al niet goed voor is ;-D

Liefs,
Mriek

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …