Doorgaan naar hoofdcontent

Afgelopen maand

En toen was er alweer een maand voorbij, wat vliegt de tijd zeg! Met werk, haken, vloggen, moeder zijn, vrouw zijn, huishouden en alles is het bloggen er nogal bij in geschoten 0_0 Ik hoop het deze maand tussen alle drukte door weer op te pakken :-D

Vloggen is wel gelukt, op één week na. Ik ben een week ziek geweest en had niet de behoefte om daarover te vloggen ;-)

Ik begon het jaar met vertellen over mijn favoriete Harry Potter boek. Harry Potter en de Orde van de Feniks


Ik deelde een ochtendje in mijn leven met jullie


En vertelde over Harry Potter in concert de Gevangene van Azkaban. Waar ik net als de vorige keer achterlatertjes dropte.


Veel Harry Potter vlogs deze maand. Ik zie dat jullie deze minder leuk vinden en het liefst haak vlogs zien. Maar Harry Potter is voor mij zo tof, ik kan het niet goed in woorden uitdrukken. Ik laat in ieder geval dingen zien die ik leuk vind en waar ik plezier uit haal :-D Wel zo belangrijk met vloggen. Ik zou ook graag meer haakvlogs maken, maar ik heb eigenlijk gewoon veel te weinig haaktijd... En om nou elke week te laten zien hoe ver ik ben opgeschoten met mijn werkjes vind ik persoonlijk niet zo leuk. Dan laat ik liever wat anders leuks zien :-D

Ik ben eind vorig jaar een nieuw onderdeel op mijn YouTube kanaal gestart; Mrieks DIY. Ik laat stap voor stap zien hoe je iets kan maken of haken.

Afgelopen maand stond in het teken van a square a day, ik deelde hoe je een granny square haakt.

Maar ook hoe de granny square 'join as you go' methode werkt.

Deze maand komt er weer een nieuwe DIY online. Ik heb al iets leuks in mijn hoofd :-D

Dit is mijn afgelopen maand op YouTube. Wil je geen filmpje van mij meer missen? Abonneer je je dan op mijn kanaal en zet het belletje aan, dit is gratis en dan ben je meteen op de hoogte als er een nieuw filmpje online staat! :-D

Zondag komt er een nieuwe vlog online! Kijk je dan weer mee?

Liefs,
Mriek

Reacties

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch cowl + tutorial

Ik noemde de cowl al in mn laatste blog over mn granny deken, maar hier is hij dan echt; het blogje over de moss stitch cowl!
Hij is warm, zit fijn om mijn nek en voelt soepel aan. Ik vind hem helemaal leuk geworden door alle kleuren die erin zitten en de verschillende kleurcombinatie's die in de cowl zijn gekomen.

I mentioned the cowl in my latest blog about my granny blanket, but here he is; the blog about the moss stitch cowl!
It's warm, comforting and feels lovely. I love it because of the different colors I used and the different color combinations that I crocheted.


Ook een moss stitch cowl haken? Hier volgt het patroon:

Gebruik garen naar keuze in verschillende kleuren en een haaknaald iets dikker dan op het etiket vermeld staat.

- haak een even aantal lossen en sluit de ring met 1 halve vaste in de 1e losse
- haak 2 lossen, sla 1 losse over en haak 1 vaste in de volgende losse, *haak 1 losse, sla 1 losse over en sla een vaste in de volgende losse herhaal vanaf * tot het e…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)