Doorgaan naar hoofdcontent

We gaan een slinger haken - De vlaggetjes

Ter ere van mijn 30e verjaardag deel ik met jullie deze week hoe je een slinger haakt. Dit doen we in 3 stappen. Vandaag deel ik het patroon van de vlaggetjes, woensdag laat ik zien hoe je de vlaggetjes blocked en vrijdag hoe je de vlaggetjes aan elkaar haakt tot in slinger.

Heb jij er al zin in? Ik wel! :-D


Ik gebruik Yarn and Colors Epic in 8 kleuren voor de vlaggetjes en 1 kleur om de slinger aan elkaar te haken. Van elke kleur haak ik 2 vlaggetjes, zodat ik in totaal 16 vlaggetjes heb.
Dit project is ideaal om restjes op te haken, wat ik dan ook gedaan heb. Dus kijk wat je nog in huis hebt of bestel de kleuren die jij leuk vind!

Voor de vlaggetjes gebruik ik de kleuren van Yarn en Colors Epic:
014 Sunflower
015 Mustard
020 Orange
031 Cardinal
049 Fuchsia
065 Turquoise
068 Sapphire
086 Peony Leaf
Om de slinger aan elkaar te haken gebruik ik van Yarn and Colors Epic de kleur:
009 Limestone

Patroon granny driehoek:

Haak 4 lossen, haak 1 halve vaste in de 1e losse om een ring te maken.

1) Haak 3 lossen en 2 stokjes in de ring, *haak 1 losse en 3 stokjes in de ring.* Herhaal wat tussen de ** staat nog 1 keer, haak 1 losse en 1 halve vaste in de 3e losse waar je de toer mee begon.

2) Haak 3 lossen, keer je werk, haak 2 stokjes in de losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse in dezelfde ruimte. *Haak 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse in dezelfde ruimte.* Herhaal wat tussen de ** staat nog 1 keer, sluit de toer af met een halve vaste in de 3e losse waar je de toer mee begon.

3) Haak 3 lossen, keer je werk, haak 2 stokjes in de losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse in dezelfde ruimte. *In de volgende losse van de vorige toer haak je 3 stokjes, 1 losse. De volgende losse van de vorige toer is een hoek, hierin haak je 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse.* Herhaal wat tussen de ** staat tot het einde van de toer, sluit de toer af met een halve vaste in de 3e losse waar je de toer mee begon.

4) Haak 3 lossen, keer je werk, haak 2 stokjes in de losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse in dezelfde ruimte. *In de volgende losse van de vorige toer haak je 3 stokjes, 1 losse, in de volgende losse van de vorige toer haak je 3 stokjes, 1 losse. De volgende losse van de vorige toer is een hoek, hierin haak je 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse.* Herhaal wat tussen de ** staat tot het einde van de toer, in de volgende losse van de vorige toer haak je 3 stokjes, 1 losse, sluit de toer af met een halve vaste in de 3e losse waar je de toer mee begon.

Voor dit project haak ik granny triangles van 4 toeren groot. Wil je een grotere granny triangle haken? Haak dan in elke hoek: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse.
Haak in elke niet hoek: 3 stokjes, 1 losse.

Bekijk ook het bijbehorende YouTube filmpje van Mrieks DIY


Zie ik je woensdag weer?

Liefs,
Mriek

Print Friendly and PDF

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …