Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Ratsche Boho Hippie Blankie

Soms, soms heb je gewoon de behoefte om aan iets nieuws te beginnen. Wat je ook hebt beloofd, wat je ook hebt gezegd.
Soms, soms heb je het gewoon even nodig. Met de kleuren die je nog in huis hebt, een makkelijk patroon te haken.


Vorige week ben ik een nieuw project gestart, omdat ik het nodig had. Ik wil graag mijn liggende haakwerkjes afmaken, ja, maar soms heb je daar eigenlijk helemaal geen zin meer in. Toen mijn man vorige week ziek werd (gewoon griepje, niks ernstigs) zat mijn emmertje een beetje te vol en had ik behoefte aan kleur, een haakwerkje waar ik zonder nadenken aan kon werken, een haakwerkje waar ik blij van werd. Klein meisje lag te slapen, manlief lag ziek op bed en ik pakte mijn restjes stylecraft die ik nog had liggen. Alle kleine bollen zocht ik bij elkaar en natuurlijk ook de grote.


Ik wist precies wat ik wilde haken, deze deken stond namelijk al een tijd op mijn 'wish to crochet' lijst. Ik kon al een klein begin maken toen Uk nog lag te slapen en kon oo…
Recente berichten

Een nieuw shirtje voor beer

Sorry, afgelopen donderdag niet geblogd. Soms heb je het even druk met andere dingen. Vandaag ben ik er gewoon weer met een blog en een nieuwe vlog!


Zoals je in de vlog kan zien krijgt Uk van Sinterklaas een nieuw shirtje voor beer! 

Het patroon vind je in 'Gehaakte Lappenpoppen 2' van Sascha Blase-van Wagtendonk. Ik maakte de mouwen wat korter en pixel haakte een hartje in het midden van het shirtje om hem wat persoonlijker te maken.
Een geslaagd cadeautje voor een kleine lappenpop liefhebber haak Piet! Dankjewel!
Liefs,
Mriek

Cross stitch familie portret 2017!

Een jaarlijkse traditie is het inmiddels wel geworden. Elk jaar in november, als we ons halfjarig huwelijks jubileum vieren, maak ik een update van ons familie portret. Niet een foto met het hele gezin erop, maar geborduurd!De eerste maakte ik 3 jaar geleden, een half jaar na onze trouwdag, twee jaar geleden waren we net verhuisd en vorig jaar waren we net papa en mama geworden en nu loopt onze kleine meid aan de hand tussen ons in.


Dit jaar wijdt ik ook een vlog aan de 'making off', dus hoe ik het familie portret maakte afgelopen week. Je ziet hem hieronder.Ik ben heel benieuwd hoe ons portret er volgend jaar weer uit komt te zien. Wel heel bijzonder, dat wordt de 5e! :-D


Liefs,
Mriek

Professor Perkamentus

Hier liet ik al een deel van hem zien, professor Perkamentus. Nu is hij klaar en ik vind de hele Harry Potter deken zo gaaf worden!


Ik ben nu ongeveer op de helft van de deken. Er komen nog 3 blokken, een banner boven en beneden en een rand om hem af te maken. Er valt nog genoeg aan te haken dus ;-)


Het patroon van professor Perkamentus is van CraftyRidge en vind je hier. De rest van de blokken die ik heb gehaakt zijn ook op haar site te vinden :-)

Liefs,
Mriek

Cadeauzak

Vorig jaar was onze eerste Sinterklaas met de kleine meid erbij. Twee maanden oud dus ze snapte er nog geen drol van, maar ik wilde het niet voorbij laten gaan, dus Sint en zijn Pieten kwamen cadeautjes langsbrengen op pakjesavond.

Ze hadden niet een gewone jute zak mee, maar een speciale. Van fleece gemaakt met een gehaakt zakje voorop waar plek was voor een gedicht.  Het idee kreeg ik van ByClaire, die een paar jaar geleden haar eigen Sinterklaas zakken maakte :-)
Liefs,
Mriek

Ik ga het anders doen

Hallo lieve lezers bij made by Mriek :-)

Het is wat stil geweest de laatste week, hier op mijn blog, maar ook op Youtube, Instagram en Facebook. Dat is natuurlijk niet zomaar, ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever (jeeeey!) en hierdoor staat made by Mriek even op een wat lager pitje.

De eerste weken probeerde ik gewoon door te gaan met 2 blogs en 2 vlogs per week, maar ik hou zo geen haaktijd meer over en dat is toch wat ik het liefste doe, lekker haken :-) En als ik niet haak heb ik jullie ook niks nieuws te vertellen of te laten zien, dan worden mijn blogs en vlogs wel een hele saaie bedoeling xD

Dus heb ik besloten om nog 1 keer per week een vlog online te zetten (op zondag, vandaag dus :-D) en 1 keer per week te bloggen op donderdag. Zo kan je lekker verspreid in de week iig iets van mij online vinden ;-)


Deze week heb ik lekker gewerkt aan het blok van Perkamentus voor mijn Harry Potter deken. Als hij af is volgt er een blog :-)


Geniet van de vlog van vandaag! Ik ben …

KreaDoe 2017

Gister was het zo ver, ik ging naar de KreaDoe in Utrecht!


Ik reisde lekker ontspannen met de trein. Zo kon ik nog even rustig wakker worden en verder haken aan een wip :-)


Bij de Jaarbeurs aangekomen mocht ik mij melden in de Perskamer omdat ik samenwerkte met de KreaDoe als blogger/vlogger. Ik kreeg het blogger/vlogger t-shirt aan en ik mocht de beurs op. Ik stond netjes als iedereen te wachten in de rij tot de deuren opengingen, wat was het druk! Maar zodra de deuren opengingen verspreidde de massa zich al snel over de beurs :-)


Ik liep meteen door naar de achterste hal, daar is het dan nog lekker rustig en kan je rustig snuffelen en praatjes maken met iedereen. Erg gezellig :-D


Van de KreaDoe mocht ik ook een workshop volgen, ik koos voor de workshop slagletter techniek bij slagletterplaatjes.com. Ik maakte er gister op de KreaDoe een blog over, die vind je hier.


Ik was niet de enige blogger/vlogger gister op de KreaDoe, Marguerita van Marstyle was er ook. We wisselden elkaar af …